за нас    | новини     | клиенти    | сертификати    | референции   | контакти     
 
Инфинити ООД разшири своето партньорско портфолио с едно от най-иновативните облачни решения за съхранение и споделяне на файлове – pCloud

В началото на 2016 г. Инфинити ООД разшири своето партньорско портфолио с едно от най-иновативните облачни решения за съхранение и споделяне на файлове – pCloud.

pCloud е швейцарска компания, като  ИТ екипите ѝ и локален съпорт са изцяло базирани в България.

Към момента услугата pCloud е на 4-то място в света по уеб трафик на облачни платформи има над 3,5 милиона потребители като броят им непрекъснато се увеличава.

Сред уникалните продукти на компанията са десктоп приложението pCloud Drive и опцията за допълнителна защита на файловете чрез криптиране - pCloud Crypto. Решението предоставя и богати функционалности, включващи различни възможности за споделяне, автоматично синхронизиране, възстановяване на предишни версии на Вашите файлове и много други.

Инфинити ООД предлага цялостно решение за защита на информацията като анализира, филтрира и контролира чуствителната за организацията информация, криптира я и я защитава от неправомерно изтичане по време на ежедневното и използване от служителите в и извън организацията.

Нашите комплексни решения Ви осигуряват:

 • Облачно съхранение на чуствителната за организацията информация с опцията за допълнителна защита на файловете чрез криптиране; 
 • Защита на всички „крайни точки“ от където е възможно достъпването и изтичането на информацията, като компютри, лаптопи, принтери, мобилни устройства, смартфони и таблети, запаметяващи устройства, USB преносими памети, електронна поща, социални мрежи и т.н.;
 • Проследяване и филтриране информацията по съдържание, достъпвана от служителите в организацията, като контролира и управлява всички „крайни точки“, от които тя може да изтече;
 • Документиране всяко действие на служителите извършвано с информацията и алармиране и/или блокиране при нарушение на правилата за работа с нея.

Нашите решения представляват надежден инструмент за изготвяне, внедряване и налагане на политика за ИТ сигурност в организацията.

За повече информация или уговаряне на среща, моля свържете се с нас. 


Как да се предпазим от неоторизирано изнасяне - кражба на фирмена информация - Data Loss Prevention

   Поради спецификата на икономическата обстановка и ограничения пазар на българските компании, мениджмънта все по-често се сблъскват със случаи на неоторизирано изнасяне на фирмена информация от некорекни служители. Доста служители, напускайки работа вземат със себе си всякаква фирмена информация, до която имат достъп. Наблюдава се увеличаване на практиката да се копира базата от корпоративни данни (клиенти, доставчици, обороти и т.н.) от напускащи, уволнени или съкратени служители, която след това се предоставя на новият работодател или се използва за развиване на паралелен бизнес. Каквито и да са причините, ефекта е един и същ за всички организации – претърпени загуби от изтичане на вътрешна информация.

  Множество изследвания, проведени на различни места по света, показват, че при напускане, доброволно или не, служителите са склонни да вземат със себе си каквото могат. Най-често информация! Малко данни от направени през последните години проучвания:
 •     САЩ:
  Според анкета, проведена в САЩ близо 60% от хората, които са имали достъп до данни за клиенти, служители, заплати, финансови резултати, софтуерни решения или друга чувствителна информация, признават, че при напускането си са задържали или взели част от нея, въпреки че фирмената политика забранява това. Изследването показва още, че в 82% от случаите напускащите не са били обект на никаква проверка от страна на бившия си работодател, а над 25% дори са имали достъп до системата известно време след последния си работен ден.
 •     Великобритания:
   Подобно проучване за Великобритания показва, че и при тях положението не е по различно, като 70% от служителите в Обединеното кралство също не са склонни да напуснат работодателя си с празни ръце. Повече от 67% от тях не са изпитвали никакви морални задръжки при изнасянето на корпоративна информация. Основният оправдателен аргумент, посочван в над 80% от случаите е личният принос на служителя за даден проект или за успеха на конкретна сделка.
 •     България:
   Към момента няма официално проучване за нагласите на българските служители към „присвояването“ на корпоративна информация в случай на раздяла с компанията. Практиката обаче показва, че уверено се движим в унисон със световните тенденции. Най-често служителите си присвояват информация до която са имали достъп, разработвали са самостоятелно или екипно във връзка с преките си професионални задължения. Една от най-често срещаните причини за изнасянето на фирмена информация е за отмъщение. Други служители присвоявайки фирмена информация просто се надяват да я използват, за да си гарантират по-добра реализация на следващото работно място. Често те са убедени, че продуктите, в чието създаване са участвали, им принадлежат по право, и не изпитват угрезения, че вършат нещо нередно.  

   За да се сведат тези ситуации до минимум компанията трябва да създаде морален кодекс  и организира обучения по етика сред своите служители. Обикновено тези обучения се правят при първоначалното въвеждане на служителя в компанията. Някои компании прибягват до подписването на договори със служители на отговорни постове според които в рамките на определен период от време (обикновено няколко години) след напускането си те се задължават да не разкриват информация, свързана с организацията или с нейните клиенти и партньори. А понякога дори да не работят за конкурентна фирма.

   Съвременните технологични решения стават все по-разнообразни и иновативни. За съжаление колкото и добре да е осигурена физическата и технологична защита на данните в една организация най-слабата брънка във веригата на сигурността се оказва така наречения „човешки фактор“. Един некоректен служител може да нанесе в пъти по-голяма вреда на своя работодател от колкото всеки друг конкурент.

   За да бъде изградена обаче една истински функционираща защита на своите данни организацията не може да разчита 100% само на етиката и морала на своите служители. За целта всяка една организация трябва да организира и реализира защита на информацията, която би представлявала интерес за конкурентите и. 
В тази връзка във все повяче организации се усеща нуждата от разработване на ясни правила за осигуряване на информационна сигурност. Наблюдава се тенденция към увеличено търсени на решения от типа DLP, с които автоматизирано и централизирано да се налагат приетите правила зa информационна сигурност в организацията.Инфинити ООД презентира пред Министерство на Отбраната новостите при DLP решенията за защита на информацията.

На 19.01.2016г. в Информациония център на МО с адрес гр.София, бул.“Г.С.Раковски“ Nо:106 по покана на Министерство на Отбраната, фирма Инфинити ООД представи най-новите решения в сферата на информационните технологии с фокус сигурността на информацията. На презентацията бяха представени новостите в областта на DLP - Data Loss Prevention решенията, както и методи за внедряване и налагане на ИТ политики за сигурност чрез гамата от продукти представлявани от Инфинити ООД на българския пазар. В мероприятието взеха участие над 30 представители на ключови служби от структурата на Министерство на Отбраната.


Личните съобщения на служители вече могат да бъдат четени от техните работодателите

     Изпратените през електронна поща и чат програми в работно време личните съобщения на служителите вече могат да бъдат четени от техните работодателите. Това е възможно след като Европейският съд по правата на човека в Страсбург е решил по конкретен казус, че фирма, която е чела съобщенията на свой служител, изпратени през служебен акаунт в Yahoo Messenger през работно време, е била в правото си.
     Според съдиите работодателя имал правото да провери дали служителя е нарушил правилата в фирмата. С това си решение Европейският съд по правата на човека, обвързва правно всички страни, които са ратифицирали Европейската конвенция за правата на човека. 
    Казусът се разиграва през 2007 г. когато румънски инженер, се обърнал към Европейският съд по правата на човека да постанови, дали неговият работодател е нарушил правото му на поверителна кореспонденция. Неговият работодател е констатирал, че той е използвал служебен Yahoo Messenger акаунт и за лични контакти. Съдиите са определили, че работодателят не е влязъл в нарушение, понеже компанията е проникнала в служебен акаунт в рамките на своите дисциплинарни правомощия.
    В решението си Европейският съд по правата на човека определя, че нерегламентираното  следене и подслушване не би било приемливо без изготвянето на политики, които ясно да определят как и какви данни може да събира даден работодателя.

DeviceLock® Endpoint DLP Software получи максималния рейтинг от 5 звезди и оценка "Препоръчано" на престижното списание SC Magazine.

DeviceLock® Endpoint DLP Software получи максималния рейтинг от 5 звезди и оценка "Препоръчано" на престижното списание SC Magazine. След пълен преглед на функциите, документацията, поддръжката и тестване за производителност и лекота на използване в лабораториите на SC Magazine, DeviceLock Inc., световен лидер в областта на DLP решенията за защита от изтичне на данни от крайните точка, получи максималния рейтинг от 5 звезди и оценка "Препоръчано" на престижното списание. Признанието, че DeviceLock Endpoint DLP Suite е най-мащабируемия и гъвкав DLP софтуер на пазара, който защитава поверителните Ви данни от изтичане през крайната точка с получаването за пореден път на максималните 5-звезди от SC Magazine говори за професионализма на DeviceLock Inc. да съсздава най-добрия в своята категория DLP софтуер. За повече информация, моля посетете www.scmagazine.com/devicelock-endpoint-dlp-suite/review/4420/.

Инфинити ООД премина успешно сертифициране от Microsoft® по програмата Оторизиран доставчик за клиенти от сферата на образованието - Authorised Education Reseller за периода 08.2015 - 08.2016

Инфинити ООД е оторизиран доставчик по програмата Authorized Education Reseller на Microsoft®. Програмата цели да осигури на потребителите в сферата на образованието специално обучени компании, готови да им предоставят завършени решения и услуги. Освен доставката на лицензи за право на ползване на продуктите на Microsoft, вашият Оторизиран доставчик за клиенти от сферата на образованието може да ви предложи и други допълнителни услуги като планиране на миграцията към нови версии на продуктите, техническа поддръжка, управление на софтуерните активи и в отделни случаи различни условия на плащане.

DeviceLock Discovery - най-новият модул към DeviceLock DLP Suite

DeviceLock Discovery:
Новият модул DeviceLock Discovery, част от DeviceLock DLP Suite, позволява на организациите да идентифицират, класифицират и поемат контрол над поверителните си  данни "в покой" ( “data at rest”), съхранявани в техните сървъри, работни станции или системи за съхранение на данни с цел про-активно да се предотврати изтичането на поверителна информация и да се постигне съответствие с нормативните и корпоративни изисквания за сигурност на данните.

Чрез автоматичното сканиране на данните, разположени на сървъри, работни станции, мрежови дялове или системи за съхранение на данни, вътре и извън корпоративната мрежа, DeviceLock Discovery локализирана документи с чувствително съдържание, предоставя възможности за класификация и последващи процедури за защита от изтичане на чувствителната за организацията информация като изпраща предупреждения в реално време към  Security Information and Event Management (SIEM) системите, използвани в организацията.

В зависимост от топологията на мрежата, както и други особености на защитената IT среда, DeviceLock Discovery може да извърши сканиране в няколко режима: базирано на агенти, без агенти  и смесено сканиране.
DeviceLock Discovery може да извършва сканирането ръчно или автоматично - чрез конфигуриране на график. Агентите на DeviceLock Discovery могат да бъдат инсталирани и деинсталирани дистанционно от целевите компютри чрез напълно автоматичен и прозрачен за крайните потребители процес.

DeviceLock Discovery работи на Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7/8/8.1/2012.
DeviceLock Discovery е компонент от DeviceLock Content Security Server, и се инсталира от DeviceLock Content Security Server installer.

Лизенциране на DeviceLock Discovery:
DeviceLock Discovery се лицензира отделно от останалите модули на DeviceLock.
Лицензионен модел на DeviceLock Discovery се основава на броя на компютрите, които ще бъдат сканирани с DeviceLock Discovery. Всеки лиценз позволява работата на модула DeviceLock Discovery на един компютър, независимо от това дали системата е настроена за сканиране на целия компютър или само една папка.

За повече информация моля свържете се с нас.
Инфинити ООД - официален представител на компанията DeviceLock Inc. за РБългария

DeviceLock, Inc. заедно с партньора си в България Инфинити ООД, организира уебинар на тема „DeviceLock 8.0 - DLP технологии за защита срещу загуба на данни

DeviceLock Inc. заедно с партньора си в България Инфинити ООД, най-любезно Ви кани да вземете участие в уебинар на тема „DeviceLock 8.0 - DLP технологии за защита срещу загуба на данни"

Фирма DeviceLock Inc. Ви кани да вземете участие в безплатен уебинар за разглеждане на възможностите на DeviceLock 8.0 DLP Suite, и по-специално на най-новия модул DeviceLock Discovery, за защита срещу изтичане на вътрешна информация.

Събитието е предназначено за професионалисти по информационна сигурност и ИТ мениджъри.

По време на уебинара ще се фокусира ме върху ефективността на DLP-решението DeviceLock DLP Suite версия 8.0 и неговите компоненти. Особено внимание ще бъде отделено на най-новия модул DeviceLock Discovery, който извършва автоматизирано сканиране на статични данни върху работни станции и мрежови ресурси и ги класифицира с цел откриване на чувствителни за организацията данни като гарантира налагане на съответствие с приетата политика за ИТ сигурност.

В допълнение, участниците в уебинара ще видят демонстрация на DeviceLock DLP и ще могат да задават въпросите, които ги интересуват. Уебинарът ще се проведе на 10 декември 2014 от 15:00 до 17:00 часа.

За да участвате в уебинара, е необходима предварителна регистрация.


За повече информация моля свържете се с нас.
Инфинити ООД - официален представител на компанията DeviceLock Inc. за РБългария

Най-новата версия на DeviceLock® DLP Suite 8.0 е вече налична в България и се предлага от Инфинити ООД

DeviceLock® DLP Suite 8.0 now shipping!

DeviceLock, Inc., a worldwide leader in endpoint data leak prevention (DLP) software solutions, announced today that version 8.0 of the popular DLP Suite software has been released for general availability. This new version includes new separately licensed component DeviceLock Discovery, support for analysis of AutoCAD documents, Optical Character Recognition (OCR), support for synonym text search, and many more.

What's New in DeviceLock 8.0 (versus 7.3):
 •     NetworkLock: Added new WebMail service: Microsoft Outlook Web App (OWA, formerly Outlook Web Access). Using Service Options parameter "OWA Servers", you can specify certain server URLs that NetworkLock will treat as approved OWA servers.
 •     NetworkLock: Enhanced OneDrive, Google Drive, Dropbox, Yandex.Disk, and Amazon S3 File Sharing web service controls.
 •     NetworkLock: Enhanced Hotmail, Gmail, Mail.ru, GMX.de, and web.de Web Mail controls.
 •     NetworkLock: Enhanced Google+, Tumblr and Odnoklassniki Social Network controls.
 •     NetworkLock: Enhanced Mail.ru Agent support.
 •     NetworkLock: Enhanced Protocols White List functionality for HTTP. Now it is possible to more granularly allow sub-URLs without allowing the whole URL site. For example, you may allow access only for "site.com/section/subsection" instead of the entire "site.com" website.
 •     NetworkLock: "Log Event" and "Send Alert" options now available for all supported protocols in Protocols White List rules.
 •     NetworkLock: Improved "Protocols blocked message" for Social Networks. Now it only displays when the user tries to actually access social network site URLs, but not when the user is just surfing web sites with like/share buttons referring to sites managed by the Social Networks control.
 •     NetworkLock: Cosmetic changes in Web Mail and File Sharing auditing to avoid excessive non-informative audit records.
 •     NetworkLock: Performance improvements made for handling HTTPS connections when wildcards are set in Protocols White List rules for SSL.
 •     NetworkLock: Improved handling of DNS names with wildcards in the "Hosts" field of the Protocols White List and Basic IP Firewall rules.
 •     NetworkLock: Redesigned Skype interception & control technique. DeviceLock no longer uses the NetworkLock DLSkypePlugin service to intercept & control Skype communications.
 •     NetworkLock: Many improvements in overall MAPI and Skype protocols support.
 •     NetworkLock: Many improvements in FTP protocol Auditing and Shadowing support.
 •     NetworkLock: Fixed issue that caused inability to block incoming RDP connections in the Basic IP Firewall control.
 •     NetworkLock: Microsoft SkyDrive renamed to OneDrive in File Sharing control.
 •     NetworkLock: Removed support for the Narod.ru File Sharing protocol control due to the closure of their web service.
 •     ContentLock: New feature: Optical Character Recognition (OCR). The use of the OCR technology allows the extraction of text from images (such as scanned documents, screen shots, etc.) for further content analysis by Content-Aware Rules. The built-in OCR supports the following languages: Bulgarian, Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Hungarian, Indonesian, Italian, Latvian, Lithuanian, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish, and Turkish.
 •     ContentLock: Added ability to perform analysis for text, images and embedded files in AutoCAD documents (.dwg and .dxf files).
 •     ContentLock: Added ability to perform analysis for metadata in Adobe Photoshop images.
 •     ContentLock: Extended the list of File-Type detection signatures. More than 1,000 new verifiable file types were added.
 •     ContentLock: Improved support for XLS, DOC, XLSX, DOCX, PPTX, RTF, EML, RAR, MBOX, DBX, and PST formats in Content-Aware Rules.
 •     ContentLock: A "Complex" rule may now contain up to 50 singular Content-Aware rules logically connected by Boolean operators (AND/OR/NOT) to conditionally block or shadow data transactions meeting this granular criteria.
 •     DeviceLock Search Server: Added support for synonym text search (English and Russian languages are supported). The synonym search is activated using the "&" symbol at the end of the word for which you want to find synonyms. For example, the search of "fast&" would find the synonym word of "quickly" if present in the audit log and shadow data repository of collected events and files.
 •     Discovery: Added new separately licensed component: DeviceLock Discovery. DeviceLock Discovery Server is a server-based component of the DeviceLock Content Security Server. DeviceLock Discovery is designed to scan users’ workstations and storage systems located inside and outside the company’s corporate network. It will scan and identify certain types of content according to pre-defined rules. Administrators can assign rules specifying what discovered content is deemed confidential, where confidential data should not reside in the organization and which remediate actions should be taken to secure stored data.
 •     DeviceLock: Improved the "Control log size" feature. New implementation reduces SQL Server load by DeviceLock Enterprise Server (DLES) during log collection when "Overwrite events as needed" or "Overwrite events older than X days" options are used to control log size.
 •     DeviceLock: Improved log viewers in DeviceLock Enterprise Server (DLES) and DeviceLock Content Security Server. Now DeviceLock Management Console performs better when trying to read large portion of log.
 •     DeviceLock: Added new audit and shadow log reports: "Top printed documents", "Top active processes" and "Top copied files by extension".
 •     DeviceLock: Added new parameter "Report TS Devices as regular devices". It allows user to treat mapped TS Devices as regular physical devices while generating a report.
 •     DeviceLock: New feature: "Shadow Data Access" option added to DeviceLock Administrators feature to disable access to shadow files to users without this option enabled. This applies to DeviceLock Service, DeviceLock Enterprise Server, DeviceLock Service for Mac, and DeviceLock Search Server.
 •     DeviceLock: "Log Event" and "Send Alert" flags in the Protocols White List and Content Aware Rules now override all device-level (and protocol-level) auditing and alerting options.
 •     DeviceLock: Added new administrative alert: "Notify if Service is uninstalled".
 •     DeviceLock: "Show policy for Mac" and "Show policy for Windows" options are added to Service Settings Editor and Group Policy Editor. Using these options, the administrator can hide parameters of DeviceLock policy which are not supported by the Mac or Windows platform currently being configured.
 •     DeviceLock: "Remove ContentLock Policy" and "Remove NetworkLock Policy" flags are now accessible in Service Settings Editor. Using these flags, the administrator can create a settings file (.dls) which will remove all ContentLock or NetworkLock settings that were otherwise pushed to DeviceLock Service.
 •     DeviceLock: New feature: Log Only. This feature allows DeviceLock and Windows to remain functioning even when a violation is found in the DeviceLock Driver code with the Enable Unhook Protection option enabled. An event about this violation will be written into the audit log instead of generating a fatal error condition.
 •     DeviceLock: General improvements to avoid potential problems with Clipboard, Printer and MTP device access controls, auditing and shadowing on localized (non-English) versions of Windows.
 •     DeviceLock: Improved printing speed when shadowing is enabled for Printer device type.
 •     DeviceLock: Improved memory performance in DeviceLock Service.
 •     DeviceLock: "Display Available Devices Only" and "Report Available Devices Only" options have been removed from the DeviceLock Management Console and DeviceLock Enterprise Manager as obsolete.
 •     DeviceLock: Fixed issue with BitLocker To Go encryption integration on Windows 8.1.
 •     DeviceLock: Enhanced PGP Whole Disk Encryption integration support.
 •     DeviceLock: Cosmetic changes in the main installation package – setup.exe, for simplified navigation and use.
 •     DeviceLock: DeviceLock Service for Mac now has full support for "Log policy changes and Start/Stop events" parameter in Service Options.
 •     DeviceLock: Many GUI improvements in DeviceLock Management Console.
 •     DeviceLock: DeviceLock WebConsole UI is updated to include all recent changes in DeviceLock Management Console.
 •     The user manual and help-files have been significantly updated for easier overall reference and to include information about all new v8.0 features.

DeviceLock DLP Suite components are priced on a modular basis. DeviceLock, a leading port and peripheral device access control component, can be purchased independently. As all components are included in any Suite’s installation, customers interested in the ContentLock and NetworkLock add-on components can deploy their DLP functionality incrementally by simply turning on additional capabilities as their security requirements demand and budgets allow.

За повече информация моля свържете се с нас.
Инфинити ООД - официален представител на компанията DeviceLock Inc. за РБългария

Endpoint Protector 4 на компанията Cososys е DLP решение на годината на престижните Computing Security Awards.

Уважаеми клиенти и партньори, За нас е удоволствие да споделим, че Endpoint Protector 4 на компанията CoSoSys на кято Инфинити ООД е дистрибутор за РБългария и Македония, спечели престижната награда "DLP решение на годината" на Computing Security Awards. http://www.computingsecurityawards.co.uk/


1, 2, 3, 4, 5,